Lid worden

Op de koffie bij

Taco Blokhuis

Je hebt ‘m vast wel eens door de straten van Bakel zien rijden: een witte lesauto met blauwe strepen. Dat is dus Taco Blokhuis van Autorijschool Blokhuis. Hij komt uit Dordrecht, maar heeft die stad allang verruild voor Brabant. Al heeft dat wel even geduurd. “In mijn jeugd beb ik heel vaak verhuisd. Voor mijn achttiende heb ik twaalf woonplaatsen gehad. Uiteindelijk ben ik in Eindhoven terecht gekomen. Daar heb ik ook mijn vriendin Wendy leren kennen. Op een gegeven moment wilden ze buiten de stad wonen. Zo zijn we naar Bakel verhuisd.”

Nieuwe stap

Bijna zes jaar werkt Taco als rijinstructeur. Het was Wendy die met dat idee kwam. “In mijn vorige baan heb ik jongens heftruck leren rijden en ik vond het leuk om ze iets te leren. Ik heb veel op de weg gezeten, dus ik ken het verkeer. Dus eigenlijk ben ik daar gewoon in gesprongen.”

Op de koffie bij

Mensen met een rugzakje

Taco heeft zich gespecialiseerd in werken met jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. “Bij mijn vorige baan werkte ik ook met die groep. Die mensen zijn gemotiveerd, daar hou ik van. Bij een reguliere rijschool vallen ze vaak buiten de boot omdat het slagingspercentage bij deze groep lager is. Je moet begrijpen dat hun hersenen anders werken en dat je dus dingen anders aan moet pakken.” Meer dan de helft van zijn leerlingen zijn dan ook mensen met een rugzakje. “Ik haal daar meer voldoening uit. Ik draag mijn steentje bij aan de maatschappij en daar ben ik wel trots op. Krijg ik er grijze haren van? Dat ook, daarom haal ik die er maar af,” lacht hij terwijl hij over zijn bijna kale hoofd wrijft.

Thuis in Bakel

Ondanks dat ze niet uit het zuiden komen, bevalt het Taco en Wendy hier heel goed. “Bakel is een mooi dorp met veel groen.” Tijdens zijn werk is Taco heel sociaal, maar in zijn privéleven is dat wat minder. “Ik heb een paar vrienden om me heen en dat vind ik genoeg. Het liefst zit ik thuis. Mijn huis is mijn kasteel, hier kom ik tot rust.” Ook pakken hij en Wendy regelmatig de auto om er even tussenuit te gaan. Wat ondanks dat hij tijdens het werk niet zoveel achter het stuur zit, blijft autorijden natuurlijk wel één van zijn hobby’s.

Terug naar het overzicht