Lid worden

Op de koffie bij

Martijn Meulenbelt

Met z’n twintig jaar is Martijn één van de jongste leden van de ondernemersvereniging. Hij is geboren en opgegroeid in Leek, een dorpje in Groningen. Hoe hij dan in Bakel terug is gekomen? Hij studeert in Eindhoven, aan de Dutch Filmers Academy. En aangezien de woningnood in die stad erg groot is, heeft hij een tijdje in Bakel gewoond. Inmiddels is ‘ie net verhuisd naar hartje Deurne.

The Woodpacker

Martijn zit in het eerste jaar van z’n opleiding film en audiovisuele media, oftewel de filmopleiding. Hier wordt hij opgeleid tot algemeen filmmaker. Die studie heeft hij uitgekozen door het bedrijf dat ‘ie al 2,5 jaar heeft: The Woodpacker. Al van kleins af aan wist hij al dat hij voor zichzelf wilde beginnen. “Waarom weet ik niet zo goed, maar ik het het altijd gewild. Ik was altijd heel ondernemend.”

Op de koffie bij

Met The Woodpacker maakt Martijn onder andere bruiloftvideo’s, livestreams en bedrijfsfilms, maar eigenlijk kun je ‘m overal wel voor bellen. Zo maakt ‘ie ook graag foto’s, als ligt zijn voorkeur wel echt bij film. “Daar kun je zoveel meer gevoel mee overbrengen. Daardoor kun je veel gavere dingen maken.”

Bezige bij

Bijna elk weekend maakt Martijn de lange reis terug naar het noorden. Hij zit in het bestuur van de Leekse kindervakantiewerk, is scheidsrechter bij de KNVB en heef thuis nog veel vrienden en klanten. “Een ernom druk leven, maar dat is wel wat bij me past. Geef mij maar gewoon dingen om te doen.” En daar blijft het niet bij. Hij tuiniert ook nog, speelt piano en gaat graag wandelen en kamperen. “Ik ben graag buiten, je kunt dan echt even je hoofd leegmaken.”

Het noorden of het zuiden?

Martijn heeft altijd gedroomd van een bedrijf met werknemers. “Dat zei ik vroeger altijd tegen m’n moeder.” Of dat met dit bedrijf gaat lukken, weet hij niet. “Videografie is heel persoonlijk werk. Ik zie mezelf nog wel iets anders erbij doen, maar wat weet ik nog niet precies.” En of dat dan rondom Bakel is of in Groningen, dat ziet ‘ie vanzelf wel.

Terug naar het overzicht