Lid worden

Op de koffie bij

Marijn Rongen

Al van kleins af aan brengt Marijn veel tijd door achter de computer. Heel gek is het dus niet dat hij nu websites bouwt voor de kost. “Ik ben wel altijd met computers en techniek bezig geweest. Mijn vader is heel technisch en ik vond dat interessant.” Niet dat hij als kind heel de dag thuis achter de computer zat, want hij speelde ook graag buiten.  Toen hij tien jaar oud was, krijg Marijn kanker. Een tumor in de een spier in zijn wang zorgde ervoor dat hij een jaar lang ziek was en dus veel thuis zat.

Ondanks dat hij genezen is, heeft hij nog last van de gevolgen van de bestraling. Daardoor zit een fysieke baan er niet in. “Denkwerk blijft dan over. Ik heb het geluk dat ik daar goed in vooruit kom”

Active Bits

Meteen na z’n opleiding is Marijn begonnen met z’n bedrijf, nu bijna zeventien jaar geleden. Hij maakte websites, van kleine digitale visitekaartjes tot hele webshops. De variatie is wat het voor hem leuk maakt. “Je hebt elke dag een nieuwe puzzel op te lossen voor de klant.”

Op de koffie bij

Can I Play That?

De laatste tijd focust hij zich steeds meer op de toegankelijkheid van websites. “Dat betekent dat ze ook goed moeten werken voor mensen die bijvoorbeeld blind zijn of die geen muis kunnen gebruiken.” Zo werkt hij mee aan de website Can I Play That? Op deze website worden reviews geplaatst over spellen en hoe goed deze speelbaar zijn voor mensen met fysieke beperking. In het begin werkte hij als vrijwilliger voor deze website, maar inmiddels is het één van z’n klanten. Daar is hij dan ook trots op “Ook gewoon hoe dat gegroeid is, ik heb met vrienden gewerkt aan de opbouw van die site.”

Van je hobby je werk maken

Uiteraard heeft Marijn ook nog andere hobby’s. Zo neemt ie z’n camera mee als hij een stuk gaat wandelen. “Ik maak dan foto’s voor dingen die je normaal gesproken voorbij loopt, zoals beestjes en insecten.” Maar hij vindt het ook heerlijk om te gamen. Zo speelt het de nieuwste Zelda die net uit is gekomen. “Dat spel vreet je aandacht als je niet oplet.” Ook in z’n vrije tijd zit hij dus graag achter de computer. Dat je van je hobby je werk moet maken, is Marijn dus wel goed gelukt.

Terug naar het overzicht