Nieuws


LET OP: Acquisitiefraude

Ze zien er vaak glossy uit en daardoor allergeloofwaardigst. We bedoelen hiermee de vele spooknota’s en nep-offertes die een ronde maken langs vele bedrijven. Vooral in de zomer is het extra opletten voor de ondernemer want in deze periode is een uitgelezen tijd voor acquisitiefraude.

Fraudeurs pakken hun kans in de vakantieperiode, omdat de verantwoordelijke vaak afwezig is. De meest recente spooknota die bekend is, is de factuur van het ‘Nederlandse Bedrijven Register’. De spooknota oogt als een factuur, maar in feite is het een ‘aanbieding’. Zoals altijd zit het ‘m in de kleine lettertjes.

Blijf alert
We herhalen het graag: zet nergens uw handtekening voordat u precies weet waarvoor u tekent en wat de financiële gevolgen hiervan zijn. Laat u vooral niet onder druk zetten om wat dan ook te tekenen en zeker niet als u in de dagelijkse drukte zit. Blijf vooral ook FraudeMeldpunt of fraudealerts op Twitter volgen om op de hoogte te blijven van de spookfacturen die elke week op blijven duiken.

Melden
Heeft u een spookfactuur ontvangen? Maak hiervan melding op de website van Steunpunt Acquisitiefraude. Dit meldpunt is speciaal in het leven geroepen om aan te tonen hoe groot het probleem van de acquisitiefraude eigenlijk is. Des te meer meldingen, des te groter de druk op de overheid om de wetgeving aan te passen, zodat dit soort praktijken strafbaar worden.

Nieuws Headlines